Door de coronacrisis ziet het leven er heel anders uit. Er zijn diverse maatregelen genomen die grote gevolgen hebben, ook voor ieders (financiële) situatie.

Het belangrijkste is nu dat we allemaal gezond uit de crisis komen. Dat veroorzaakt eigenlijk al stress genoeg. Ook bestaat er bij velen onzekerheid over hun inkomen. Door de maatregelen die zijn genomen om de gevolgen van het virus in de hand te houden, is het sociaal en economisch verkeer enorm veranderd. Dit heeft zowel privé als zakelijk veel impact.

Het kabinet heeft een steunpakket voor mkb-ondernemers, zzp’ers en grootbedrijven aangekondigd. Het steunpakket moet ervoor zorgen dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen en biedt zelfstandigen een overbrugging. Ook voor particulieren kan het gevolgen hebben, als het bedrijf waar je werkt in problemen komt. En hoe gaat dat eigenlijk met het betalen van de kinderopvang?

Heel vaak lees je een zin als “Wij volgen de richtlijnen van het RIVM”. Dat betekent vaak dat er alleen contact op afstand mogelijk is. Ook bij ons wordt voorlopig geen afspraak op kantoor meer gemaakt. Hier vind u die richtlijnen

Voor ondernemers zijn er verschillende sites waar je informatie over alle genomen maatregelen terug kunt vinden. De rijksoverheid heeft informatie over financiële regelingen hier gegroepeerd.

Specifieke informatie over regelingen voor ondernemers is bij de Kamer van Koophandel te vinden.

Meer uitgebreide informatie over corona maatregelen voor ondernemers wordt hier bijgehouden.

Met deze informatie zijn er veel gegevens beschikbaar. Inkomenshulp Kroeze is natuurlijk ook nu bereikbaar voor vragen over werk, belasting, toeslagen. Helaas is het alleen soms erg druk; laat dan in ieder geval een bericht achter.