06 - 188 522 92 info@inkomenshulpkroeze.nl

Schenken en erven

Hoewel het niet hetzelfde onderwerp lijkt, wordt dit toch vaak samen behandeld. Een van de manieren om latere erfbelasting te verminderen, is uw vermogen bij leven al te schenken. Maar er is natuurlijk meer…

Erfbelasting

Bij een overlijden is de fiscus doorgaans niet het eerste waaraan je denkt. Toch komt na enkele maanden de Belastingdienst vaak met een verzoek om aangifte te doen over de eventuele erfenis. Inkomenshulp Kroeze biedt hulp bij het invullen van de aangifte erfbelasting. Bovendien zal er doorgaans ook een aangifte voor de Inkomstenbelasting moeten worden opgesteld. Dit kan ook door ons worden verzorgd, ook als u eerder nog geen klant was.

Schenken

Wilt u een bedrag schenken aan uw kinderen, goede vriendin, of een organisatie die u sympathiek vindt? Inkomenshulp Kroeze kan met u de  mogelijkheden inventariseren en u adviseren over de gevolgen van dergelijke giften.

Meer regelen

Er zijn nog meer zaken waar u aan kunt denken. Zo bestaat er een mogelijkheid om eenmalig een hogere onbelaste schenking te doen. Ook hier kan Inkomenshulp Kroeze u van dienst zijn.